Torenbeklimming met klokken luiden

LET OP! Dit is niet de Avontuurlijke Klim!

Iedere eerste zaterdag van de maand kun je bij Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch een "torenbeklimming speciaal" boeken. Om 15:45 uur start je met een reguliere beklimming naar de zesde verdieping met het gigantische uurwerk. Ondertussen krijg je op iedere verdieping een goed verhaal over de bouw van de toren, de speeltrommel, het oude uurwerk en de imposante klokken. En natuurlijk verweven met nog meer mooie anekdotes over de imposante Sint-Janstoren verteld door de gids. Eenmaal boven word je beloond met het spectaculaire uitzicht over de historische binnenstad en nog veel verder.

Torenbeklimming speciaal

Hoezo 'torenbeklimming speciaal'? Nadat je uit getuurd bent, neemt de torengids je weer mee naar beneden, terug naar de tentoonstellingsvloer. Als het goed is, had je op de heenweg al touwen zien hangen. Waar men vroeger natuurlijk alle klokken handmatig luidden, zijn de klokken nu mechanisch aangedreven. Voor deze activiteit werden er tijdens de restauratie daadwerkelijk aanpassingen in de kerktoren aangebracht. Hierdoor is het nu mogelijk om de aangewezen klokken af te koppelen en op losse touwen te zetten, zodat ze handmatig geluid kunnen worden. Dit kost enige voorbereiding en vindt daarom aan het einde van de middag plaats. Ter voorbereiding van deze 'torenbeklimming speciaal' hebben de torengids en de beiaardier voor de beklimming de touwen al handmatig overgezet op de klokken die ze gaan luiden. De gids nodigt dan een aantal bezoekers uit om hem/haar een handje te helpen.

Magie

Zo kan een groter publiek kennis maken met de magie achter het klokkenluiden en met een stuk geschiedenis van de beroemde Sint-Janstoren. Lijkt het je leuk zelf te ervaren wat het is om de klokken te luiden? Boek dan nu je tickets hieronder. Wees er snel bij want het is maar één keer per maand en de groepsgrootte is maximaal 12 personen.

 

 

Details

± 2 uur

Elke eerste zaterdag van de maand om 15:45 uur.
Extra demonstratieworkshop op 30 september om 15:30 uur, ticketprijs € 12,50

Ingang Sint-Janstoren, Torenstraat

Tarieven:

€ 10,00 per persoon,
€ 5,00 4 t/m 12 jaar.
Kinderen t/m 3 jaar gratis.

Groepen

Maximum aantal bezoekers per groep: 12

± 2 uur

Ingang Sint-Janstoren, Torenstraat.

Tarieven:

Op aanvraag - reserveringskosten € 5,00.

Reserveren:

Tot 1 week vooraf telefonisch 073 - 613 50 98 of via Balie Parade 12.

Bijzonderheden:

Voor groepen kinderen gelden andere regels. Neem hiervoor contact met ons op: 073 - 613 50 98

Bestel tickets