Reserveren

Ik wil graag een activiteit(en) reserveren, hoe doe ik dat?

Tickets kun je reserveren via DagjeDenBosch.com/activiteiten. Je rekent dan direct af met een betaling via iDeal. Je betaalt € 0,50 per ticket administratiekosten. Is de groep groter dan 20 personen? Neem dan contact op met het Reserveringsbureau via 0900 – 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek).

Wanneer is mijn reservering definitief?

Na betaling krijg je een bevestiging per e-mail met de tickets als pdf in de bijlage. Heb je uiterlijk drie weken van tevoren een reservering geplaatst via het reserveringsbureau? Dan ontvang je een factuur die je uiterlijk 14 dagen voor de reserveringsdatum betaalt. De reservering is pas definitief als wij de betaling binnen hebben. Is de betaling niet op tijd binnen, annuleren wij de reservering. Lees hier meer over onze Regels en Voorwaarden.

Zijn de activiteiten met het openbaar vervoer te bereiken?

Alle activiteiten zijn in het centrum van ’s-Hertogenbosch zijn op loopafstand van het centraal station bereikbaar. Via www.ov9292.nl kun je de reis plannen.

Waar worden de activiteiten gehouden?

Onze activiteiten vinden plaats in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Op DagjeDenBosch.com en in de bevestigingsmail staat het vertrekpunt duidelijk vermeld. Let hier goed op, want als je te laat komt of op een verkeerde locatie staat, heeft u geen recht op restitutie.

Wanneer vinden de activiteiten plaats?

Op elke dag van de week bieden we diverse activiteiten aan. Kijk op de pagina van je gewenste activiteit en zie in de kantlijn welke dagen en tijden de activiteiten plaatsvinden. Meer informatie leest u in de Regels en voorwaarden.
Het vaarseizoen is van 1 april tot en met 31 oktober. Dit geldt voor alle vaartochten op de Binnendieze: Historische route, Vestingroute, Jeroen Bosch Vaarroute, Handelsroute, Hertogstad Vaarroute en de Huwelijksboot. De Salonboot, Frederik Hendrik, vaart wel het gehele jaar. Kijk bij de Salonboot voor dagen en tijden.

Waar kan ik het beste parkeren in ’s-Hertogenbosch?

We hebben in ’s-Hertogenbosch drie transferia waar je kunt parkeren voor een vast bedrag en met je parkeerticket tot vier personen gratis met de bus naar het centrum reizen. Het centrum heeft acht parkeergarages. Voor meer informatie kijk op www.s-hertogenbosch.nl/parkeren.

Waar zijn de locaties van de activiteiten?

Door de variatie in activiteiten hebben we meerdere locaties en vertrekpunten. Op alle pagina’s van de activiteiten die we bieden staat de locatie en/of vertrekpunt vermeld. Ook in de bevestiging van uw tickets staat deze locatie genoemd. Houd deze goed in de gaten. Als je op een verkeerde locatie staat, heb je geen recht op restitutie van de gemiste activiteit.

Wat zijn de opstapplaatsen voor de vaartochten op de Binnendieze?

Bij elke vaaractiviteit staat duidelijk omschreven op welk vertrekpunt je moet zijn. Let goed op, want als je bij een verkeerd vertrekpunt staat, is de kans groot dat op het andere vertrekpunt de boot inmiddels al is vertrokken. Je hebt dan geen recht op restitutie.

Annuleren

Hoe kan ik het aantal deelnemers wijzigen?

Alleen bij groepsreserveringen kun je tot drie weken van te voren het aantal deelnemers wijzigen. Door zelf op DagjeDenBosch.com het gewenste aantal tickets bij te boeken, mits beschikbaar. Is het aantal personen minder geworden? Bel dan met het Reserveringsbureau via 0900 – 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Zij kunnen de reservering bijwerken en de geannuleerde tickets exclusief de reserveringskosten restitueren.

Wanneer kan ik mijn activiteit annuleren?

Alleen voor groepsreserveringen kun je de reservering kosteloos annuleren tot drie weken vóór de datum waarop je activiteit plaatsvindt. Na deze drie weken staat de reservering vast en krijg je geen geld meer terug.
We annuleren geen reserveringen op basis van weersverwachtingen. Ook bij slecht weer varen en wandelen we gewoon, je krijgt van ons een regenponcho uitgereikt. Lees hier meer over de Regels en Voorwaarden.

Wat gebeurt er als mijn arrangement niet doorgaat?

Mocht je arrangement onverhoopt vanuit Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch worden geannuleerd, heb je recht op restitutie van het totaalbedrag, exclusief de reserveringskosten. Dit kan voorkomen wanneer bijvoorbeeld de rondleiding door de Sint-Jan niet kan doorgaan in verband met een uitvaart. Of wanneer de schipper het weer te slecht en onveilig voor de gasten vindt en de vaartocht afgelast. Lees hier meer over de Regels en Voorwaarden.

Wat gebeurt er met de activiteiten wanneer het slecht weer is?

Weersverwachtingen en weersomstandigheden zijn geen reden voor annulering. Bij varen op de Binnendieze vaart u het grootste gedeelte onder de stad door en je krijgt een regenponcho uitgereikt als het regent.

Wat gebeurt er als ik te laat ben op mijn geboekte activiteit?

Voor de vaartochten geldt dat zij op een strak vaarschema varen. Je moet 10 minuten voor de afvaart aanwezig zijn. Red je dat door omstandigheden niet, kun je je het best melden bij het vertrekpunt. Het is dan misschien nog mogelijk de tickets om te boeken naar een later tijdstip. Dat is geheel afhankelijk van de beschikbaarheid. Lukt dat niet, komen uw tickets te vervallen.
Voor de stadswandelingen en rondleidingen in bijzondere objecten geldt dat wanneer er andere gasten meelopen en zij zijn wel op tijd, gaat de gids op het geplande tijdstip van start. Jouw gereserveerde tickets komen hiermee te vervallen. Lees hier meer over onze Regels en Voorwaarden.

Per ongeluk tickets op de verkeerde datum geboekt?

In principe worden reeds betaalde kaarten niet teruggenomen. Als je ruim voor de reserveringsdatum contact met ons opneemt, kunnen we afhankelijk van de beschikbaarheid bekijken wat we voor je kunnen betekenen. Reserveringsbureau via 0900 – 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek).

Groepen

Wij willen een combinatieprogramma maken, is dat mogelijk?

We kunnen een mooi dagprogramma samenstellen. Hiervoor kun je online het aanvraagformulier voor groepsarrangementen invullen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Klik op de volgende link: Groepsarrangement: een DagjeDenBosch op maat.

Krijg ik een betalingsbewijs?

Via e-mail ontvang je de reserveringsbevestiging en de tickets in pdf. Dit is tevens het betalingsbewijs.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Per ticket brengen we € 0,50 reserveringskosten in rekening met een maximum van € 10,00.

Geldt er een speciale prijs voor grote groepen?

Voor stadswandelingen en rondleidingen in bijzondere objecten zijn groepstarieven. Deze tarieven gelden voor groepen tot maximaal 15 personen. Indien je met meer dan 20 personen wilt varen, neem contact op met het reserveringsbureau via 0900 – 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek).

Hoe kan ik jullie bereiken tijdens de uitvoering van mijn arrangement?

Gedurende het arrangement is de desbetreffende gids uw eerste aanspreekpunt. Mocht u onderweg vragen hebben, kunt u tijdens openingstijden van het Kringhuis bellen met de baliemedewerker. Zie cont

Zijn de activiteiten inclusief consumpties?

Als je een dagarrangement inclusief koffie/thee met Bossche Bol, lunch, high-tea of borrelplank hebt gereserveerd, zijn deze inbegrepen. In de omschrijving vind je terug welke consumpties in het arrangement zijn inbegrepen.

Ik weet nog niet met hoeveel personen ik ga komen, voor hoeveel personen moet ik boeken?

Je kunt tot drie weken voor aanvang van het arrangement het aantal personen nog wijzigen. Om verzekerd te zijn van beschikbare tickets in de activiteiten, boek je het maximale aantal personen.

Betaling

Wanneer moet de betaling voldaan zijn?

Als je tickets reserveert via DagjeDenBosch.com betaal je direct via iDeal. Alleen zo krijg je de tickets toegestuurd en is de reservering definitief. Hetzelfde geldt voor het kopen van tickets aan de balie. Maak je een reservering via het Reserveringsbureau, dan kan dat tot een dag van tevoren via een automatische incasso. Voor arrangementen ontvang je een factuur. Deze moet 14 dagen vóór de activiteit voldaan zijn, anders wordt het arrangement geannuleerd.

Kan ik contant betalen?

Nee, bij onze servicepunten kunt u alleen nog met pin betalen. We hebben geen contant geld.

Kan ik mijn VVV-cadeaubon inleveren voor de activiteiten?

Nee, wij accepteren geen cadeaubonnen van derden als betaalmiddel voor de reservering.

Overig

Zijn de activiteiten voor rolstoelen bereikbaar?

Stadswandelingen en de rondleiding in de Sint-Jan zijn geschikt en toegankelijk voor rolstoelen. Veel van onze activiteiten zijn helaas niet bereikbaar voor rolstoelen. De opstapplaats voor de rondvaart in de Molenstraat heeft wel een stoeltjeslift, maar dan moet je wel nog zelf in de boot kunnen stappen.

Zijn honden toegestaan in de boot? Ook als ze in een tas of karretje zitten?

Er zijn geen honden of andere huisdieren toegestaan in de boot. Alleen voor hulphonden maken we natuurlijk een uitzondering.

Mogen begeleiders van mensen met een beperking gratis mee bij de activiteiten?

Iedere persoon die deelneemt aan een activiteit van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch heeft een toegangsbewijs nodig. Ook al bent u of uw begeleider aan het werk als professioneel begeleider. We maken geen onderscheid. Als u een begeleider bent of heeft, dan geldt dat altijd als extra persoon voor de activiteit. Reserveer dus altijd de hoeveelheid tickets voor het totaal aantal personen dat deelneemt aan de activiteit.

We willen graag een hele boot boeken maar we hebben minder personen. Kan dat?

Tijdens het reguliere vaarschema overdag kun je voor een boot alle veertien tickets reserveren en betalen. Als je met minder personen komt, behoudt de schipper echter het recht bij de afvaart de boot aan te vullen met gasten die op de kant staan te wachten, ongeacht u deze tickets heeft gereserveerd. Je hebt dan geen recht op restitutie.
We reserveren alleen privéboten om 18:00 uur en om 19:00 uur. Deze boek je per boot voor een vaste prijs ongeacht het aantal tot een maximum van 14 personen per boot. Neem hiervoor contact op met het Reserveringsbureau via 0900 – 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek).

Kan de stadswandeling of vaartocht ook in het Duits, Frans of Engels gegeven worden? Hebben jullie ook meertalige gidsen?

Als je een reservering plaatst voor een volle boot (14 personen) of een groepswandeling (15 personen) kunnen we een Duits-, Engels- of Franstalige gids aanvragen. Mits deze beschikbaar is op de datum van je activiteit wordt hij of zij ingepland. Kom je met minder personen, dan is de historische route (vaartocht over de Binnendieze) uitgeschreven in een hand-out te verkrijgen bij de balie van het Kringhuis op de Parade. Of bij de opstapplaats van de Molenstraat.

Mag er in de boot of bijzondere objecten gegeten en gedronken worden?

Op de Binnendieze mag op last van de gemeente niet gegeten en gedronken worden. Zelf meegebrachte waren mogen dus niet op het water/inde fluisterboot genuttigd worden. Ook in de Salonboot mogen geen meegebrachte waren genuttigd worden. Voor arrangementen kun je terecht bij het reserveringsbureau via 0900 – 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Of vul het formulier in op Groepsarrangement: een DagjeDenBosch op maat.