Natuur & kastelen route salonboot

Houdt u er rekening mee dat wij, voor u aan boord gaat van deze overdekte boot, een coronacheck uitvoeren en dat u allen dus moet beschikken over een geldige QR-code en geldig identiteitsbewijs.

Stap aan boord van een luxe salonboot

Lees hier ons corona protocol.

Een lome zomermiddag op het water buiten de stadsmuren? Vaar dan over de Dommel mee met onze comfortabele overdekte salonboot Frederik Hendrik. Leun achterover, geniet van iets lekkers en laat het landschap aan je voorbij trekken. Er is genoeg te zien!

Route door het groen

De route loopt over de Singelgracht en de Dommel langs natuurgebied Het Bossche Broek met zijn unieke flora en fauna. We varen langs het statige Kasteel Maurick in Vught via ’t Vaantje in Halder naar het charmante Kasteel Nieuw Herlaer in Sint-Michielsgestel. Daar keert de boot om en varen we dezelfde route weer terug naar het Voldersgat. Het is prachtig om te zien door hoeveel groen onze stad omringd wordt…

Salonboot met gids aan boord

Tijdens de vaartocht vertelt de enthousiaste gids van DagjeDenBosch.com over de vestingwerken en brengt hij met spannende verhalen het beleg van 1629 tijdens de Tachtigjarige Oorlog weer tot leven. Het beleg van ’s-Hertogenbosch was een groot opgezette tegenaanval op de Spanjaarden onder leiding van stadhouder Frederik Hendrik van Oranje.

Varen buiten de stadsmuren

Deze vaartocht buiten de stadmuren geeft een goed beeld van de vestingwerken die Den Bosch omringen en de manier waarop de stad zichzelf kan beschermen tegen het water. Tijdens de tocht wordt je koffie met iets lekkers aangeboden. De rust op het water en de vrije natuur vormen een mooi contrast met de gezellige drukte die je daarna weer aantreft in de Bossche binnenstad!

Groepsarrangementen.

Voor speciale groepsarrangementen verwijzen wij je naar onze Prive Salonboot.

Details

2 uur.

Dinsdag t/m zondag om 13.00 uur.

Hoek Zuidwal/Oude Dieze

Tarieven:

€ 12,50 per persoon.
€ 6,25 4 t/m 12 jaar.
kinderen t/m 3 jaar gratis.

Reserveren:

Reserveringskosten € 0,50 p.p (max. € 10,00).
Via internet tot 1 kwartier voor aanvang.
Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit:
via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.00 uur.

Bijzonderheden:

Géén traplift aanwezig. Toilet buiten gebruik. Verboden voor honden.

Bestel tickets