Hertogstad vaarroute

1 april t/m 31 oktober

Elektrisch varen binnen én buiten de muren van Brabants gezelligste stad

’s-Hertogenbosch is een oude vestingstad, omgeven door water. Maar ook ín de stad is volop water te vinden: de Binnendieze kronkelt zich een weg langs straten en huizen en duikt daar ook regelmatig onderdoor. De Hertogstad vaarroute combineert twee vaartochten en laat je de stad van twee kanten zien: de stoere buitenkant en de idyllische binnenkant.

Eerst over de Dommel…

Je stapt op bij het Bolwerk Sint-Jan voor een vaartocht over de Dommel. Vanuit de boot kun je de oude stadsmuren bewonderen die onze stad eeuwenlang hebben beschermd. Bij de Citadel varen we de oude binnenhaven in. De prachtige koopmanshuizen zijn het tastbare bewijs van het rijke handelsverleden van de stad: ooit laadden en losten hier duizenden schepen per jaar hun lading. De schipper van kring Vrienden van 's-Hertogenbosch kan je er prachtige verhalen over vertellen…

…dan over de Binnendieze

In de oude haven stappen we over in een kleinere fluisterboot. Daarmee duiken we onder de Visstraat door. Varen onder deze lange overkluizing (ruim 100 meter!) is een fantastische ervaring. Bij Zoete Lieve Gerritje in de Molenstraat zien we het daglicht weer. Varend over de prachtige Binnendieze zie je de stad van een andere kant en ontdek je de vele sporen die het verleden hier heeft achtergelaten. De route eindigt bij de steiger voor Het Noordbrabants Museum.

Exclusieve vaarroute

We kunnen maximaal 14 personen per keer meenemen op deze unieke vaartocht. Wil jij één van de gelukkigen zijn? Boek dan snel je plekje! Goed om te weten: vanwege meerdere op-, over- en uitstapmomenten is deze route minder geschikt als je slecht ter been bent.

Zo wandel je terug

Vanaf het Noordbrabants Museum wandel je in tien minuten door het oude centrum terug naar het Bolwerk Sint-Jan. Wil je meer van de stad zien? Op de Parade start een puzzelwandelroute die je de Bossche binnenstad laat ontdekken. Meer weten? De routes zijn verkrijgbaar bij de servicepunten in de stad.

Details

± 1½ uur.

Dinsdag t/m zondag om 13.00, 14.15 en 15.30 uur.
Van 1 juli t/m 3 september ook om 11.45 uur.

Bolwerk Sint-Jan, Sint-Janssingel 25

Tarieven:

€ 15,00 per persoon.
€ 7,50 4 t/m 12 jaar.
kinderen t/m 3 jaar gratis.

Reserveren:

Reserveringskosten € 0,50 p.p (max. € 10,00).
Via internet tot 15 minuten voor aanvang.
Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit:
via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur.

Bijzonderheden:

Niet geschikt voor minder validen.

Bestel tickets