Huis van Bosch

In de voetsporen van Jheronimus Bosch

Het Huis van Bosch maakt dit mogelijk! Beklim de middeleeuwse trap die Jheronimus jarenlang heeft op- en afgelopen. Voel wat Jheronimus moet hebben gevoeld toen hij hier woonde, leerde en werkte. Bewonder nu acht eeuwen geweldig bewaarde bouwkunst en beleef de geschiedenis van de stad ‘s-Hertogenbosch in de Middeleeuwen.

In het Huis van Bosch kan het leven en werken van Jheronimus Bosch worden beleefd. Wie was de persoon achter deze wereldberoemde kunstenaar? In een rondgang door het huis word je meegenomen op een spannende reis. Hierbij komt de geschiedenis op magische wijze tot leven. Een spannend en bijzonder verhaal over het leven en werken van deze visionaire kunstenaar. En dat mooi in beeld gebracht in het huis waar hij ruim vijf eeuwen geleden heeft geleefd.

Op elke etage in het geheel gerestaureerde monumentale Huis van Bosch komt de wijze waarop Jheronimus Bosch en zijn familie woonden en werkten tot leven. Door toepassing van de nieuwste multimediale technieken komt van de kelder tot de zolder een geweldige publieksbeleving in beeld en geluid tot stand.

Oud mengt met nieuw

Ervaar van zeer nabij een adembenemende mix van oude bouwstijlen en laat u meenemen in het leven van Jheronimus Bosch als kind en als ijverige leerling van zijn vader, in het huis waar hij zijn uitzonderlijke tekentalenten ontwikkelde.

Meer informatie: www.hethuisvanbosch.nl

Het huis van Bosch en het Jheronimus Bosch Art Center (JBAC)

4 en 5 november, 17 december en de maanden januari en februari is het JBAC gesloten.

Vanaf het Huis van Bosch wandel je in enkele minuten door het Jeroen Bosch Kwartier van de stad naar dit unieke kunstcentrum. Hier kun je kennismaken met alle werken van Jheronimus Bosch. Je ziet hier reproducties op ware grootte die prachtig zijn ingelijst. Neem de lift omhoog en bekijk de stad vanaf 40 meter hoogte. Of daal af naar de kelder, waar het schildersatelier van Jheronimus Bosch is nagebouwd. Je waant je in de middeleeuwen.

Meer informatie: www.jheronimusbosch-artcenter.nl

 

Details

± 45 minuten

Donderdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur elke 20 minuten (laatste tour start om 16:00 uur).


Markt 29

Tarieven:

€ 10,00 per persoon
€ 5,00 6 t/m 12 jaar
Minder geschikt voor kinderen onder de 6 jaar

Tarieven Huis van Bosch en Jheronimus Bosch Art Center (combikaartje)
€ 15,00 per persoon
€ 7,50 6 t/m 12 jaar
Minder geschikt voor kinderen onder de 6 jaar

Reserveren:

Reserveringskosten € 0,50 p.p (max. € 10,00).
Via internet tot 15 minuten voor aanvang.
Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit:
via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur.

Bijzonderheden:

Het Huis van Bosch is minder geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Er is in het Huis van Bosch een lift aanwezig. Indien u daar gebruik van wilt maken, stellen wij het op prijs als u dat van tevoren aan ons wilt melden. Wij zullen u dan graag begeleiden. Honden zijn niet toegestaan.

Bestel tickets