Wandelen op Begraafplaats Orthen

Serene plek met een parkachtige sfeer

Op zo’n 2,3 km van het historische centrum van Den Bosch ligt Begraafplaats Orthen. Deze begraafplaats bestaat al sinds 1858 en is een oase van groen en rust in de drukke stad. De verzorgde grafakkers, de monumentale bomen en de slingerende paden en lanen geven deze begraafplaats een bijzondere, serene sfeer. Al met al een plek om even helemaal tot jezelf te komen… Met de gidsen van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch kun je nu wandelen op Begraafplaats Orthen.

Wandeling met een gids

Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch heeft namelijk een mooie wandeling over Begraafplaats Orthen uitgezet. Je bekijkt hier de variatie aan akkers, waar verschillende grafmonumenten met cultuur- en kunsthistorische waarde staan. Ook vele bekende personen uit de Bossche samenleving hebben hier hun laatste rustplaats gevonden. Onze gids kent ze allemaal en vertelt er boeiende verhalen over.

Bezoek de kapel en de crypte

Tijdens de wandeling over Begraafplaats Orthen bezoek je de neogotische kapel die gebouwd is ter nagedachtenis aan bisschop Zwijsen. De oudste grafakkers liggen direct naast deze kapel. De sfeervolle kapel wordt nog regelmatig gebruikt voor uitvaartdiensten. Ook neem je een kijkje in de crypte onder de kapel waar de bisschoppen van het bisdom ‘s-Hertogenbosch en een aantal priesters zijn bijgezet.

Wandelen op Begraafplaats Orthen

Onze wandeling over de mooie, ruim aangelegde begraafplaats is echt een bijzondere ervaring. De vele oude bomen, de strak gesnoeide hagen en intieme groene ‘kamers’ maken namelijk van deze begraafplaats een rustgevende en wonderlijke plek.

Thee in Het Theelicht

Na de wandeling kun je terecht in theehuis Het Theelicht dat ook op de begraafplaats ligt. Vroeger deed dit gebouw dienst als mortuarium, echter nu is het een gastvrije ontmoetingsplek waar je van woensdag tot en met zondag terecht kunt voor een lekkere kop koffie of thee of een glaasje fris. Zo kom je heerlijk bij van alle indrukken…

Klik hier voor meer informatie: Begraafplaats Orthen

 

 

Details

± 1½ uur.

Elke eerste zondag van de maand om 10.00 uur.

Ingang begraafplaats (bij het kantoor).

Tarieven:

€ 7,50 per persoon.

Reserveren:

Reserveringskosten € 0,50 p.p. (max. € 10,00).
Internet tot 1 kwartier voor aanvang.
Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit:
via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur.

Groepen

Maximum aantal bezoekers per groep: 15

± 1½ uur.

Dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur.

Ingang begraafplaats (bij het kantoor).

Tarieven:

€ 75,00 - reserveringskosten € 5,00.

Reserveren:

Tot 1 week vooraf telefonisch 073 - 613 50 98 of via Balie Parade 12.

Bestel tickets