Privé varen in de avond (groepen)

Telefonisch reserveren tot 2 weken vóór de vaardatum (vaarseizoen is van 1 april t/m 30 oktober).
Ervaar de stad in schemerlicht

Bij het vallen van de avond krijgt de stad een bijzondere sfeer. De laatste zonnestralen vallen tussen de huizen door, in het zachte schemerlicht verdwijnt het rumoer in de stad… Varen in de avond voelt totaal anders dan overdag. En als je dan vaart met alleen je eigen gezelschap in een fluisterboot, dan is dat natuurlijk extra bijzonder!

Varen met een privégroep

De schippergidsen van DagjeDenBosch.com varen met jouw privégroep (maximaal 14 personen) de Historische route over de Binnendieze die je meeneemt langs de mooiste plekjes van het oude stadscentrum. De route start om 18.00 of 19.00 uur vanaf de Molenstraat. Terwijl het langzaam steeds donkerder wordt, kijk en luister je naar de bijzondere geschiedenis van onze stad.

Geschiedenis van de Binnendieze

De Binnendieze stroomt achter de huizen langs. De huidige vorm van de stad, het stratenbeloop en de smalle huizen die aan de achterkant aan het water grenzen, is dan ook uniek! In de middeleeuwen was Den Bosch een bloeiend centrum van handel en kunst. Schepen vervoerden hun handelswaren over de smalle kanalen, de ijzer- en lakenindustrie gebruikte het water in het productieproces. Voor de burgers leverde de Binnendieze niet alleen drinkwater, het werd óók gebruikt als riool.

Den Bosch met ervaren schippergids

Even leek het erop dat de hele Binnendieze gedempt zou worden, maar gelukkig werd in 1972 de binnenstad aangewezen tot ‘beschermd stadsgezicht’. Omdat het water een belangrijke cultuurhistorische waarde had, is de Binnendieze stap voor stap gerestaureerd. In de schemering vertelt de schippergids je boeiende verhalen over de restauratie, de geschiedenis van de stad en de oorsprong van de bijnaam ‘de moerasdraak’.

Vaartocht in de avonduren

Tijdens deze vaartocht ontdek je hoe stil de stad ’s avonds kan zijn. Na het passeren van de Kruisbroedershekel vaar je de vestingstad uit en kom je op de Singelgracht. Varend langs de vestingwallen verbaas je je over de abrupte overgang tussen binnenstad en het natuurgebied Het Bossche Broek. Door de Groote Hekel kom je de stad weer binnen – een unieke ervaring rijker!

Details

± 50 minuten.

Om 18.00 en 19.00 uur

Molenstraat 15a.

Tarieven:

€ 175,00 per boot voor max. 14 personen.

Reserveren:

Telefonisch tot 2 weken voor de activiteit:
via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur.