Stad & Sint-Jan (groepen)

Beleef in twee uur alle highlights van Den Bosch

Wil je het beste van twee van onze toppers? Sinds 2019 bieden wij de combinatie van een stadswandeling en een bezoek aan de Sint-Jan aan. Zo zie je in één keer de highlights van onze historische binnenstad én bekijk je die prachtige Sint-Jan!

Wandelen in Den Bosch met gids

Samen met de deskundige gids van DagjeDenBosch.com wandel je eerst door de fraaie Bossche binnenstad. Daarbij zie je natuurlijk veel hoogtepunten: de Markt met het stadhuis, de Binnendieze die zich door de stad slingert, de vestingwallen die de stad al eeuwenlang beschermen en heel veel historische panden. Je wandelt door de mooiste straten en steegjes van de stad - en daarvan zijn er in 's-Hertogenbosch heel wat!

Bezoek de kathedraal

Na een uur is het tijd voor een bezoek aan de Sint-Jan. Deze imposante gotische kathedraal is gebouwd tussen 1380 en 1530 en torent hoog boven de stad uit. Bijzonder aan de Sint-Jan zijn de vele luchtbogen aan de buitenzijde van de kerk met daarop beelden van mensen, dieren en zelfs monsters. Deze luchtboogbeeldjes zijn absoluut uniek! Onze deskundige gids laat je de buiten- én de binnenkant zien en vertelt boeiende verhalen over de geschiedenis van de kathedraal. Kom je eindelijk te weten waarom de toren een andere kleur heeft dan de kerk…

Leer Den Bosch kennen

In totaal duurt deze combinatie van een stadswandeling en een bezoek aan de Sint-Jan twee uur. Hiermee krijg je een goede indruk van al het moois dat 's-Hertogenbosch te bieden heeft. Nu je de weg weet in onze prachtige stad, neem je natuurlijk ook nog de tijd om de stad op eigen houtje verder te ontdekken!

Goed om te weten: deze combinatiewandeling is niet mogelijk in de maand mei (Mariamaand).

Meer informatie over de Sint-Janskathedraal vind je hier: Website Sint-Janskathedraal

Groepen

Maximum aantal bezoekers per groep: 15

± 2 uur.

Alle dagen gedurende het gehele jaar, m.u.v. Mei (Mariamaand).

In overleg.

Tarieven:

€ 95,00 - reserveringskosten € 5,00.

Reserveren:

Tot 1 week vooraf telefonisch 073 - 613 50 98 of via Balie Parade 12.