De Avontuurlijke Klim op de Sint-Jan 

Unieke kans

Lopend over de nok van het dak en rondom de Vieringtoren. Een onvergetelijke ervaring op bijna 50 meter hoogte vanaf de Parade! Nu de leien op het dak van de 800-jaar oude Sint-Janskathedraal worden vervangen, is deze klim echt een unieke kans. Het plaatsen van deze steiger- en wandelconstructie zal de komende 100 jaar namelijk niet meer mogelijk zijn. Bekijk van dichtbij de detaillering van de Sint-Jan, maar ook het adembenemende uitzicht op ‘s-Hertogenbosch en omgeving als je je eenmaal omdraait. 

Let op: toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Route

Na het succes van de Wonderlijke Klim in 2016 wordt ons nog één keer de mogelijkheid geboden om letterlijk over de nok van het dak van de Sint-Jan te lopen. Je wandelt vervolgens rondom de Vieringtoren, daar waaronder het alziend oog zich bevindt. Ook enkele luchtboogbeeldjes zijn goed te bekijken. En ken je het verhaal van de grote brand uit de 16e eeuw al? Tijdens De Avontuurlijke Klim praat de gids van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch je bij over de rijke geschiedenis van onze ouwe Sint-Jan. Ook zijn er enkele interactieve elementen aan deze één uur durende route toegevoegd. 

Religieuze route

Altijd al meer willen weten over de katholieke tradities en gebruiken? Iedere zondagochtend besteden we er tijdens de tour extra aandacht aan. 

Opbrengst kaartverkoop = donatie aan de restauratie

De Avontuurlijke Klim wordt gerealiseerd door Stichting Nationaal Monument Sint-Jan. Deze stichting spant zich in voor het werven van fondsen ten behoeve van de restauratie van de kathedraal. Sponsoren maken de unieke wandeling mogelijk door de kosten te dekken. De opbrengsten uit de kaartverkoop van De Avontuurlijke Klim komen ten goede aan de doorlopend noodzakelijke restauratiewerkzaamheden om de eeuwenoude tradities te behouden. Hiermee blijft de Sint-Jan het grote publiek ook in de toekomst verrassen en verwonderen. 

Bij extreme weeromstandigheden als ijzel, harde wind of onweer is De Avontuurlijke Klim gesloten. Reeds gekochte kaartjes kunnen op een later moment, op basis van beschikbaarheid, worden gebruikt. 
Lees ook de Huisregels Avontuurlijke Klim.

Details

± 1 uur.

Maandag - zondag van 10.00 -16.00 uur

Ontmoetingspunt: Entree De Avontuurlijke Klim, Parade

Tarieven:

€ 10,00 per persoon - maandag en dinsdag
€ 12,50 per persoon - woensdag en donderdag
€ 15,00 per persoon - vrijdag t/m zondag
€ 7,50 per kind (8 t/m 12 jaar) - maandag t/m zondag

Reserveren:

Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch (Parade 12) en balie Bolwerk Sint-Jan (Sint-Janssingel 25).

Reserveren met een (sponsor)voucher en/of cadeaubon kan gratis aan de balie (Parade 12).

Reserveringskosten € 0,50 p.p. (max. € 10,00).
- Via DagjeDenBosch.com tot 15 minuten voor aanvang.
- Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit: via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Bereikbaar op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur.

Bijzonderheden:

Toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen slecht ter been of met hoogtevrees.

Bestel tickets