De Avontuurlijke Klim op de Sint-Jan 

Combiticket Kerststal en Klim (vanaf 10 december)

In 1223, precies 800 jaar geleden, zette de heilige Franciscus van Assisi de allereerste kerststal op, waarmee hij de geboorte van Jezus Christus op een toegankelijke manier wilde delen met de wereld. Vanaf zondag 10 december 13.15 uur is de kerststal in de Sint-Jan geopend voor publiek. Om zowel te genieten van de Kerststal als De Avontuurlijke Klim, is het mogelijk om een combiticket te kopen. Hiermee reserveert u een tijdslot voor de Klim naar 50 meter hoogte en kunt u aansluitend op of voorafgaand aan de Klim de Kerststal te bezoeken. Volwassenen betalen 12.50 euro op maandag en dinsdag, 15.00 euro op woensdag en donderdag en 17.00 euro op vrijdag t/m zondag. Kinderen (8 t/m 12 jaar) betalen alle dagen 7.50 euro voor de combiticket. Zowel de Kerststal als De Avontuurlijke Klim zijn ook separaat te bezoeken.

Unieke kans

Lopend over de nok van het dak en rondom de Vieringtoren. Een onvergetelijke ervaring op bijna 50 meter hoogte vanaf de Parade! Nu de leien op het dak van de 800-jaar oude Sint-Janskathedraal worden vervangen, is deze klim echt een unieke kans. Het plaatsen van deze steiger- en wandelconstructie zal de komende 100 jaar namelijk niet meer mogelijk zijn. Bekijk van dichtbij de detaillering van de Sint-Jan, maar ook het adembenemende uitzicht op ‘s-Hertogenbosch en omgeving als je je eenmaal omdraait. 

Let op: toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Route

Na het succes van de Wonderlijke Klim in 2016 wordt ons nog één keer de mogelijkheid geboden om letterlijk over de nok van het dak van de Sint-Jan te lopen. Je wandelt vervolgens rondom de Vieringtoren, daar waaronder het alziend oog zich bevindt. Ook enkele luchtboogbeeldjes zijn goed te bekijken. En ken je het verhaal van de grote brand uit de 16e eeuw al? Tijdens De Avontuurlijke Klim praat de gids van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch je bij over de rijke geschiedenis van onze ouwe Sint-Jan. Ook zijn er enkele interactieve elementen aan deze één uur durende route toegevoegd. 

Opbrengst kaartverkoop = donatie aan de restauratie

De Avontuurlijke Klim wordt gerealiseerd door Stichting Nationaal Monument Sint-Jan. Deze stichting spant zich in voor het werven van fondsen ten behoeve van de restauratie van de kathedraal. Sponsoren maken de unieke wandeling mogelijk door de kosten te dekken. De opbrengsten uit de kaartverkoop van De Avontuurlijke Klim komen ten goede aan de doorlopend noodzakelijke restauratiewerkzaamheden om de eeuwenoude tradities te behouden. Hiermee blijft de Sint-Jan het grote publiek ook in de toekomst verrassen en verwonderen. 

Bij extreme weeromstandigheden als ijzel, harde wind of onweer is De Avontuurlijke Klim gesloten. Reeds gekochte kaartjes kunnen op een later moment, op basis van beschikbaarheid, worden gebruikt. 
Lees ook de Huisregels Avontuurlijke Klim.

Details

± 1 uur.

Vrijdag - zondag van 10.00 -16.00 uur

Van 10 december t/m 14 januari dagelijks.

Ontmoetingspunt: Entree De Avontuurlijke Klim, Parade

Tarieven:

€ 15,00 per persoon - vrijdag t/m zondag
€ 7,50 per kind (8 t/m 12 jaar)

Reserveren:

Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch (Parade 12).

Reserveren met een (sponsor)voucher en/of cadeaubon kan gratis aan de balie (Parade 12).

Reserveringskosten € 0,50 p.p. (max. € 10,00).
- Via DagjeDenBosch.com tot 15 minuten voor aanvang.
- Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit: via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Bereikbaar op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur.

Bijzonderheden:

Toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen slecht ter been of met hoogtevrees.

Bestel tickets