Verwonder jezelf in de Kerststal van de Sint-Jan

‘Deur naar een geluk dat eeuwig duurt’

Vanaf zondag 11 december tot en met zondag 5 februari is de kerststal in de Bossche Sint-Jan weer te bezoeken. Dit jaar staat onze kerststal in het teken van het 800-jarig bestaan van kathedraal. Heel 2022 staat in het teken van dit grote jubileum en zo ook de kerststal. Het geboorte-tafereel van Jezus bevindt zich ditmaal in de Middeleeuwse stad waar de Sint-Jan in aanbouw is. Betreed de stadpoort en ga de weg die leidt naar het Kind van Bethlehem. Hij is het geluk dat eeuwig duurt.

Josef en Maria betreden de stadspoortBoodschap

Waren in de afgelopen twee jaar in de kerststal enkele fragmenten te zien die aan de geboorte van Jezus voorafgingen (bezoek van de engel aan Maria, de werkplaats van Jozef en de tocht van Jozef en Maria van Nazareth naar Bethlehem), dit jaar worden twee scenes belicht die volgen op de geboorte: de opdracht van Jezus in de tempel van Jeruzalem en de vlucht naar Egypte. De deur naar een geluk dat eeuwig duurt staat ook voor u en voor jou geopend.

Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch verzorgt dit jaar de kaartverkoop van de kerststal. Dat kan al heel gemakkelijk via de website DagjeDenBosch.com tot een kwartier voor aanvang. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon kopen aan de Balie in het Kringhuis. De ticketverkoop start op 14 november en kun je zowel hieronder als aan de balie op de Parade 12 je tickets reserveren tot een kwartier voor aanvang.

Exclusieve rondleiding Kerststal

Wil je een complete beleving van het kerstverhaal dat is opgebouwd in de Sint-Janskathedraal? Reserveer dan een rondleiding met een gids. Deze rondleiding wordt gehouden van 19 tot en met 23 december 's avonds om 19:00 en 20:00 uur en kost € 10,00 per persoon. Er zijn slechts vier avonden waarop de Sint-Jan zijn deuren openstelt voor een kleine groep mensen (maximaal 15 personen) die de kerststal komen bezoeken. Het is een bijzondere rondleiding in het donker met een prachtig verhaal, dus wees er snel bij!

Informatie

Wil je meer weten over de Kerststal of foto's bekijken van voorgaande jaren?

Website Kerststal in de Sint-Janskathedraal

Website van de parochie

Website Nationaal Monument Sint-Jan

Details

15 minuten

11 december t/m 5 februari van 10.00 - 17.00 uur.
Zondagen, eerste en tweede kerstdag, nieuwjaarsdag vanaf 13.15 uur.
Avondrondleiding van 19 t/m 23 december om 19.00 uur

Luidpoort Torenstraat/Rondleiding van 19.00 uur via sacristie, Choorstraat

Tarieven:

Vanaf 13 jaar: € 2,00 pp.
Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Rondleidingen in de avond: € 10,00 p.p. (max. 15 personen)

Reserveren:

Via internet tot 15 minuten voor aanvang.
Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit:
via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek).
Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur.

Bestel tickets