Zomeravondconcerten op de Binnendieze

Muziek op de Binnendieze

De Zomeravondconcerten op de Binnendieze komen eraan! Na twee jaar afwezigheid organiseert Stichting Havenconcert deze zomerperiode weer de bekende en veel geprezen serie zomeravondconcerten in ’s-Hertogenbosch.

Romantisch decor

Het decor van de Binnendieze geeft een prachtige beleving van een vaartocht met een concert dat je bekijkt en beluistert vanaf de fluisterboot. De schippergidsen van Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch varen je voor het concert naar het Voldersgat. Na het concert vaar je weer terug naar de Molenstraat. Vooral als de avond valt, is het een geweldige ervaring.

Dit jaar staan de volgende artiesten op de planning:

Haytham Safia Qu4rtet – zaterdag 16 juli

Het Haytham Safia Qu4rtet is een uniek ensemble. De leden vertegenwoordigen vele verschillen. Tussen man en vrouw, Oost en West, improviseren en van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden. Al deze verschillen versmelten tot één verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier.

Vincent Houdijk invites Maria Mendes – zaterdag 23 juli

Kristalhelder, sierlijk, lyrisch en veelzijdig zijn omschrijvingen van Portugese jazzzangeres Maria Mendes. Echert, om haar als fadozangers te omschrijven doe je haar tekort. Haar invloeden komen uit klassieke muziek, jazz, fado en latin, maar Maria Mendes is jazz-zangeres, in hart en nieren. En Vibrafonist Vincent Houdijk werd in 2016 tot ‘Meest veelbelovende Jazztalent van Nederland’ uitgeroepen. Deze prijs leverde de vibrafonist en bandleider een landelijke tournee op en met zijn band VinnieVibes speelde hij op alle belangrijke jazzpodia en festivals van Nederland.

Dasha Beets – zaterdag 30 juli

Met een stem en onstuitbare stijl, is Dasha Beets – geboren in Oekraïne – klaar om een plaats te veroveren tussen de belangrijkste jazzvocalisten van onze tijd. Van de tijdloze muziek van Johann Sebastian Bach creëerde zij jazzimprovisaties van enkele van zijn meest lyrische werken. “Bach…because,” is daarom ook de titel van het concert.

La Cumparista + bandeonist Martin de Ruiter – zaterdag 20 augustus

Dat wordt moeilijk zitten blijven in de boot: walsen van Dmitri Sjostakovitsj, tango’s van Astor Piazzolla en Bonaerense-de Nuestra Señora de Buen Ayre van Martin de Ruiter zelf.

Maria de Fatima – zaterdag 27 augustus

Maria de Fátima Morao Travassos was vroeger bekend als ‘Miúda da Boavista’. Ze is een belangrijke vertegenwoordiger van fado buiten Portugal. Zij wordt begeleid door Daniël Raposo (Portugal): Portugese gitaar, Hans van Gelderen (Nederland): klassieke gitaar, Felix Hildenbrand (Duitsland): contrabas.

Bardolino – zaterdag 3 september

Een concert met volksmuziek uit Moravia. Dit is namelijk het geboorteland van de leden van het Bardolino-ensemble. Zigeunermuziek, Klezmer, Sefardische liederen, Peruviaanse ritmes en Schotse fiddlermuziek behoren tot het repetoire. Pavel Fischer op viool, Jakub Jedlinsky op accordeon, Margit Kolácková op cello, Camilo Caller op percussie en Jana Prochazkova zang.

 

Meer informatie over de zomeravondconcerten op de Binnendieze en filmpjes van de artiesten kun je vinden op: Muziek op de Binnendieze

Tickets zijn verkrijgbaar via DagjeDenBosch.com. Ben er snel bij , want op = op!

 

Concertdata 2022 nog even op rij
  • Zaterdag 16 juli Haytham Safia Qu4rtet
  • Zaterdag 23 juli Vincent Houdijk invites Maria Mendes
  • Zaterdag 30 juli Dasha Beets and the Band
  • Zaterdag 20 augustus La Cumparista + bandeonist Martin de Ruiter
  • Zaterdag 27 augustus Maria de Fatima
  • Zaterdag 3 september Bardolino