Stap door acht eeuwen godsdienst met de nieuwe Kerkenwandeling

Van de Sint-Jan naar de Grote Kerk

Dit is het jaar van het 800-jarig bestaan van de Sint-Jan en het 200-jarig bestaan van de Grote Kerk (Nederlands Hervormde Kerk). Ter ere van deze jubilea hebben de stadsgidsen van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch een mooie nieuwe wandeling ontwikkeld. Hiermee gaat de bezoeker op stap door acht eeuwen godsdienst. Langs kerken en kapellen met zichtbare en verborgen plekken die ons herinneren aan die tijden van toen.

Bijscholing

Een aantal weken geleden lieten circa tien enthousiaste stadsgidsen zich bijscholen. Het ging om verdieping op de onderwerpen die de Kerkenwandeling langsgaat. Deze gidsen geven al rondleidingen in de Sint-Jan, de toren en de historische binnenstad. Maar specifiek voor deze wandeling hebben ze toch weer aanvullende informatie gekregen van onder andere de Nederlands Hervormde Kerk. En met deze nieuw verworven informatie gingen ze zelf op stap door acht eeuwen godsdienst. Zo zie je maar weer dat in een eeuwenoude stad elke keer toch nieuwe activiteiten gebaseerd op historische feiten bedacht kunnen worden. In een stad als ’s-Hertogenbosch liggen ontelbaar goede verhalen verborgen in de archieven van de gemeente en Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Dus wie weet wat er nog meer ontwikkeld wordt.

Tijdelijke activiteit

De stadsgidsen staan in ieder geval in september en oktober twee maal per week klaar om bezoekers anderhalf uur rond te leiden. Lees voor meer informatie de activiteitenpagina van deze wandeling. Boek nu je tickets en stap door acht eeuwen godsdienst met de nieuwe Kerkenwandeling!

Meer informatie en tickets