De Kerkenwandeling

De Sint-Janskathedraal en Nederlands Hervormde Kerk vieren hun jubileum

Twee kerken in het hartje van ’s-Hertogenbosch vieren dit jaar een mooi jubileum. De Sint-Janskathedraal bestaat 800 jaar en de Nederlands Hervormde Kerk alweer 200 jaar. Geïnspireerd door de imposante verhalen achter de bouw en wisselende bestemming van deze kerken hebben de stadsgidsen van Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch een nieuwe wandeling ontwikkeld: stap door acht eeuwen godsdienst met de Kerkenwandeling.

Tijdreis

Een wandeling door de tijd en het centrum van de stad waarbij je natuurlijk stilstaat bij de Sint-Jan en de N.H. Kerk maar ook bij plekken waar in de loop van de geschiedenis kerken en kapellen zijn gebouwd en weer afgebroken. De continue strijd tussen protestanten en katholieken, financiële kwesties binnen de gemeente en de verschillende bouwstijlen worden met mooie verhalen aan je verteld.

Godsdienst als hoeksteen van de samenleving

De godsdienst speelde in de voorgaande eeuwen een heel grote rol in het dagelijks leven. Hiervan zijn nog een heel aantal historische bouwwerken of delen daarvan behouden en zichtbaar. Stap dus in anderhalf uur door acht eeuwen geschiedenis en bezoek een aantal tot de verbeelding sprekende plekjes in onze historische binnenstad.

Boek een kerkenwandeling

Lijkt het je leuk om onze stad eens vanuit het oogpunt van godsdienst te bekijken? Wandel dan eens mee met de Kerkenwandeling. Stap door acht eeuwen godsdienst met de Kerkenwandeling en je ontdekt ’s-Hertogenbosch van een heel andere kant! In september en oktober staat er iedere woensdag en zaterdag om 14:00 uur een stadsgids voor je klaar. Start is bij de Balie Parade van Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Boek jouw wandeling hieronder bij tickets.

Meer weten

We geven ook een rondleiding in de Sint-Jan, voor het reserveren van rondleiding in de kathedraal, klik hier: Bezoek de Sint-Janskathedraal.

Meer informatie over de Sint-Janskathedraal en de Grote Kerk:

Maar de stadsgids van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch kan je nog veel meer vertellen. De gids geeft antwoord op je al vragen met mooie anekdotes en natuurlijk historische feiten.

 

Details

± 1½ uur.

In september en oktober op woensdag en zaterdag om 14:00 uur.

Kringhuis, Parade 12

Tarieven:

€ 7,50 per persoon.
€ 3,75 4 t/m 12 jaar.
kinderen t/m 3 jaar gratis.

Reserveren:

Reserveringskosten € 0,50 p.p. (max. € 10,00).
Via Internet tot 15 minuten voor aanvang.
Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit:
via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur.

Groepen

Maximum aantal bezoekers per groep: 15

± 1½ uur.

Alle dagen gedurende het gehele jaar.

In overleg

Tarieven:

€ 75,00 - reserveringskosten € 5,00.

Reserveren:

Tot 1 week vooraf telefonisch 073 - 613 50 98 of via Balie Parade 12.

Bestel tickets