Hofjes & Pleintjes wandeling

Nu individueel te boeken op zondag: de Zondagspecials.
Alleen van oktober 2022 tot en met maart 2023.
Wandelen buiten de gebaande paden 

De Hofjes & Pleintjes wandeling is er een voor liefhebbers van een groene wandeling langs de verborgen plekjes in de stad. Je zult versteld staan van de vele hofjes, pleintjes en straatjes die verborgen liggen achter de drukke verkeersstraten. De bewoners hebben er veel werk van gemaakt om hun leefomgeving op te fleuren en zijn er trots op om dit aan het publiek te laten zien. Kom je kijken?

Sfeervolle hofjes

De wandeling start op het Sint-Janskerkhof, een prachtig pleintje dat uitkijkt op de achterkant van de imposante kathedraal. Je wandelt via de Hinthamerstraat naar het Sint Jacobshofje. Dit sfeervolle hofje is gebouwd in 1931 in opdracht van Mgr. Prinsen, de pastoor van de Sint-Jacobsparochie. In de huisjes woonden vroeger bejaarden, achterin rechts was het badhuis. De huidige bewoners verzorgen het hofje met veel toewijding.

Pittoreske pleintjes

De route loopt verder door de pittoreske Schilderstraat (vergeet niet om foto’s te nemen), over het pleintje van de Zusters van Orthenpoort, door de groene oase van de Jeroen Bosch tuin en via In den Boerenmouw (ook hier: fotograferen!) weer terug naar de Sint-Jan. Tijdens de wandeling zie je de Binnendieze met zijn groene oevers in zijn natuurlijke omgeving.

Duik in de geschiedenis van Den Bosch

De bevlogen gids van DagjeDenBosch.com vertelt je de verhalen die je nog niet kende over de geschiedenis van religieuze- en zorginstellingen, die hun oorsprong nog hebben in de Middeleeuwen. De Hofjes & Pleintjes wandeling is ook een aanrader voor Bosschenaren en anderen die het centrum van de binnenstad al goed kennen en graag wat meer willen weten over de geschiedenis van de rest van de binnenstad.

Nog meer inspiratie vind je op onze Z-Card. Een plattegrond op zakformaat met daarop een aantal leuke tips voor fotogenieke plekjes en om neer te strijken voor een picknick of rustpauze. Deze is verkrijgbaar bij al onze servicepunten.

Terug naar de Zondagspecials? klik HIER.

Groepen

Maximum aantal bezoekers per groep: 15

1½ uur.

Alle dagen gedurende het gehele jaar.

Sint Janskerkhof.

Tarieven:

€ 75,00 - reserveringskosten € 5,00.

Reserveren:

Tot 1 week vooraf telefonisch 073 - 613 50 98 of via Balie Parade 12.

Bestel tickets