Hofjes & Pleintjes wandeling (groepen)

Wandelen buiten de gebaande paden 

Deze wandeling is er een voor liefhebbers van een groene wandeling langs de verborgen plekjes in de stad. Je zult versteld staan van de vele hofjes, pleintjes en straatjes die verborgen liggen achter de drukke verkeersstraten. De bewoners hebben er veel werk van gemaakt om hun leefomgeving op te fleuren en zijn er trots op om dit aan het publiek te laten zien. Kom je kijken?

Sfeervolle hofjes
De wandeling start op het Sint-Janskerkhof, een prachtig pleintje dat uitkijkt op de achterkant van de imposante kathedraal. Je wandelt via de Hinthamerstraat naar het Sint Jacobshofje. Dit sfeervolle hofje is gebouwd in 1931 in opdracht van Mgr. Prinsen, de pastoor van de Sint-Jacobsparochie. In de huisjes woonden vroeger bejaarden, achterin rechts was het badhuis. De huidige bewoners verzorgen het hofje met veel toewijding.

Pittoreske pleintjes
De route loopt verder door de pittoreske Schilderstraat (vergeet niet om foto’s te nemen), over het pleintje van de Zusters van Orthenpoort, door de groene oase van de Jeroen Bosch tuin en via In den Boerenmouw (ook hier: fotograferen!) weer terug naar de Sint-Jan. Tijdens de wandeling zie je de Binnendieze met zijn groene oevers in zijn natuurlijke omgeving.

Duik in de geschiedenis van Den Bosch
De bevlogen gids van DagjeDenBosch.com vertelt je de verhalen die je nog niet kende over de geschiedenis van religieuze- en zorginstellingen, die hun oorsprong nog hebben in de Middeleeuwen. Deze wandeling is ook een aanrader voor Bosschenaren en anderen die het centrum van de binnenstad al goed kennen en graag wat meer willen weten over de geschiedenis van de rest van de binnenstad.

Groepen

Maximum aantal bezoekers per groep: 10

1½ uur.

Alle dagen gedurende het gehele jaar.

Sint Janskerkhof.

Tarieven:

€ 75,00 - reserveringskosten € 5,00.

Reserveren:

Tot 1 week vooraf telefonisch 073 - 613 50 98 of via Balie Parade 12.