Wisseling van het seizoen

Vaarseizoen voorbij

Het vaarseizoen komt dit weekend ten einde. Aanstaande zondag varen de laatste boten over de Binnendieze. En maandag worden ze allemaal uit het water gehaald. Met de mooie, warme dagen die het najaar nu kent, is dat misschien wel jammer, maar ook noodzakelijk. De vloot heeft namelijk onderhoud nodig. In de wintermaanden gaat een team van schippers aan de slag met onderhouds- en herstelwerkzaamheden van de fluisterboten. Hierdoor kunnen we op 1 april volgend jaar weer goed van start gaan in het nieuwe vaarseizoen. In dit artikel lees je meer over de wisseling van het seizoen.

Wintertijd

In de nacht van zaterdag op zondag wordt ook de klok weer terug gezet. Tegenwoordig levert dat met de internetgestuurde klokken en mobiele telefoons nauwelijks meer verwarring op, want je ontwaakt op zondagmorgen gewoon met de juiste tijd. Maar let er toch maar op, want je kunt zondag zomaar een uur te vroeg bij je gereserveerde activiteit staan…

Winterprogramma – avondbeklimming

Dinsdag 1 november gaat het winterprogramma van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch in. De stadswandelingen en rondleidingen in bijzondere objecten als het stadhuis, Sint-Jan of Mariënburg Campus zijn namelijk het hele jaar te reserveren. Met de start van het winterseizoen kun je iedere vrijdag ook ’s avonds om 19:00 uur de toren beklimmen. Rond 20:00 uur word je dan getrakteerd op een prachtig uitzicht in het donker.

Parade tijdens de kermis 2022Kermis

De avondbeklimming van de Sint-Janstoren tijdens de dagen van de Bossche Kermis was een daverend succes. Alle avonden waren nagenoeg uitverkocht en de reacties van onze gasten allen even enthousiast. Kijk nog maar eens bij de foto’s voor de kermis van bovenaf. In de periode voor en na de feestdagen is de stad natuurlijk mooi versierd met feestverlichting, wat het uitzicht helemaal betoverend maakt. In de Kerstvakantie kun je daarom elke dag in de avond de toren beklimmen. Deze klim start om 19:00 uur en om 20:00 uur. Tijdens de kerstdagen en Oud & Nieuw zijn er geen avondtorenbeklimmingen.

Bijzondere beleving na zonsondergang

De torenbeklimming is nog steeds de mooie activiteit met een goed verhaal zoals beschreven op de website, maar na zonsondergang is het uitzicht vanaf de toren een heel andere beleving! Voor kinderen én volwassenen extra spannend. Heb je de Sint-Janstoren al eens beklommen? Dan is dit zeker een geweldig alternatief. Blijf dus ook na de wisseling van het seizoen je tickets reserveren via de pagina: De Sint-Janstoren beklimmen. Klik in de kalender op vrijdag en reserveer je tickets om 19:00 uur. Online reserveren kan tot een kwartier voorafgaand aan de activiteit.