Vereniging viert 50ste verjaardag

Vandaag, 21 maart, bestaat vereniging Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch alweer 50 jaar. Dat vieren we vandaag met een klein gebakje in het Kringhuis. We zijn er trots op dat we na 50 jaar nog steeds zoveel leden en vrijwilligers hebben die zich inzetten voor het behoud van het cultuur-historisch erfgoed van ’s-Hertogenbosch. Maar vooral op hen die dat vol passie en liefde uitdragen. Achter DagjeDenBosch zitten al die vrijwilligers van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch die als gids of baliemedewerker de gasten van de stad een goed verhaal vertellen.

Naast een feestelijk logo dat we dit jaar voeren, staan er wat activiteiten op stapel. Zoals een mooi lezingenprogramma voor de leden en vrijwilligers, winacties voor gasten van onze activiteiten en wat extra aandacht aan het jubileum waar mogelijk. Het belooft een bijzonder jaar te worden, zeker na afgelopen ‘Corona’-jaren.

Het nieuwe jubileumjaar is in ieder geval goed gestart. De gasten weten ons weer goed te vinden voor mooie arrangementen en activiteiten. Een nieuwe lichting stads- en schippergidsen staat in de startblokken om het aankomende seizoen van start te gaan als Kring-gids. Daarnaast werken we aan een heel nieuw museum in het Kruithuis. En lanceren we over een paar maanden de nieuwe website van Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch.

Al met al vijftig jaar waarin we een heleboel bereikt hebben, maar we blikken niet alleen terug, juist vooruit. Ook in de toekomst heeft de Kring toegevoegde waarde voor ’s-Hertogenbosch, haar inwoners en gasten. We willen graag met de Bosschenaar en gasten in gesprek, want voor een goed verhaal ben je bij de Kring altijd aan het juiste adres. De Bosschenaar, dagjesmens en toerist leren onze prachtige stad kennen door het werk van onze 350 vrijwilligers. Daarom zetten wij vandaag de vrijwilliger in het zonnetje, zij ontvangen allen een attentie in de brievenbus, want wie jarig is, trakteert!