Gastvrouwen en gastheren gezocht

Voor diverse locaties en activiteiten van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch zijn we op zoek naar vrijwilligers die gastvrijheid hoog in het vaandel hebben. Onze gastvrouwen en gastheren staan dagelijks klaar om de gasten van het Kringhuis aan de Parade te voorzien van koffie, thee en andere versnaperingen. Je bereidt de ingeplande ruimtes voor, ontvangt de gasten en zorgt daarna dat alles weer opgeruimd wordt.

Je hebt hierdoor veel contact met de baliemedewerkers, stadsgidsen en schippers die een kopje koffie komen drinken en gasten die voor een afspraak binnen komen. Een leuke en afwisselende dienst van 3 à 4 uur die zowel in de ochtend, middag als avond kan plaatsvinden. Dagen en tijden zijn bespreekbaar. Als vrijwilliger van Kring vrienden ben je twee dagdelen per week beschikbaar, waarvan twee dagdelen per maand in het weekend. Daarnaast ben je ook bereid in de avond diensten te draaien. In het kader van het naderende hoogseizoen zijn we dus op zoek naar meerdere gastvrouwen en gastheren.

Kringhuis Parade 12

Kringhuis

Het pand aan de Parade herbergt het Bedrijfsbureau van de Kring, de balie met de winkel en een aantal leslokalen, spreekkamers. Al deze ruimtes zijn dagelijks bezet met lessen van de opleidingen voor schippers en stadsgidsen, verschillende vergaderingen, lezingen, vrijwilligersbijeenkomsten en meer.

Salonboot Frederik Hendrik

Buiten de reguliere vaartocht naar Sint-Michielsgestel en terug is de salonboot Frederik Hendrik met een arrangement te boeken. Daarvoor hebben we een gastvrouw/-heer nodig die de salonboot voorbereid door tafels te dekken en koffie te zetten, waarna hij/zij de gasten een arrangement naar keuze uitserveert tijdens deze unieke vaartocht. Denk aan koffie/thee met een Bossche Bol, een lunch, High Tea of een borrelplank. Gemiddeld vaar je één keer per week met een groep van maximaal 12 personen, de schipper en een stadsgids.

Huis van Bosch

Voorzijde Huis van Bosch

Midden op de markt staat het voormalige huis va Jheronimus Bosch. In dit compleet gerenoveerde gebouw kun je een videotour doen voor een ultieme Jeroen Bosch beleving. Als gastvrouw/-heer ben je aanspreekpunt aan de balie, vertel je gasten wat ze kunnen verwachten en begeleid je de gasten naar het startpunt van de tour.

Lees hier meer over de functie gastvrouw/-heer bij het Huis van Bosch.

Vrijwilliger worden

Lijkt het je een mooie kans om een aantal dagdelen per week door te brengen op een van deze inspirerende en gezellige locaties? Heb jij gastvrijheid hoog in het vaandel staan? Meld je aan als vrijwilliger via het volgende formulier: Aanmelden gastvrouwen en gastheren.