Avondklim met muziek op het carillon

Volgende week is het zover! In de kerstvakantie kun je namelijk iedere avond de Sint-Janstoren beklimmen om 19:00 uur en om 20:00 uur. Inmiddels is de binnenstad prachtig versierd met kerstverlichting, honderden bomen met lichtjes en andere kerstornamenten. Als je eenmaal bij het uurwerk naar buiten stapt, word je overweldigd door het fantastische uitzicht, dat zo vele malen anders is dan overdag.

Dinsdag 20 en woensdag 21 december

Op dinsdag 20 en woensdag 21 december nemen we alvast een voorproefje op de avondbeklimmingen, maar we doen dan nog iets extra’s. Stadsbeiaardier van ’s-Hertogenbosch, Joost van Balkom is deze twee avonden aanwezig om op het carillon kerstliederen spelen. Maar dat doet hij niet alleen, de gasten van de avondbeklimming mogen met hem meespelen.

Joost van BalkomStadsbeiaardier Joost van Balkom

Joost is inmiddels de derde generatie uit de Van Balkom-beiaardiers in de Sint-Janskathedraal en wil dolgraag zijn liefde voor het muziek maken op het carillon en het klokkenluiden overbrengen op onze gasten. Ook is Joost nauw betrokken bij het klokkenluiden in de Sint-Janstoren. Hij is door de gemeente aangewezen om het klokkenluiden voor publiek openbaar te maken. Naast zijn betrokkenheid bij de klokken in de Sint-Janskathedraal is hij tevens beiaardier in Boxtel en Drunen en geeft hij klarinet- en saxofoonles, harmonieles aan de piano en compositieles aan verschillende kunstinstellingen.

Meer weten over Joost van Balkom: klik hier voor zijn website.

Reserveer online tot een kwartier voor aanvang jouw tickets

Wil jij aanstaande dinsdag of woensdag Joost komen assisteren bij het bespelen van het carillon? Of klim je op een andere dag in de kerstvakantie naar boven voor een kerstuitzicht?

Klik hier voor de torenbeklimming en scrol in de kalender naar de tijden 19:00 uur of 20:00 uur. We zien je graag terug boven op de toren!