Orthen en de bevrijding

Begraafplaats Orthen (voorheen Groenendaal) bestaat al sinds 1858! Op de begraafplaats, 12 ha. groot, is een verscheidenheid aan akkers. Tijdens de wandeling brengt u ook een bezoek aan de kapel en de crypte onder de kapel, waar bisschoppen van het bisdom ‘s-Hertogenbosch en een aantal priesters zijn bijgezet. Het biedt de sfeer die past bij de stemming van het moment.

Bekijk Begraafplaats Orthen met onze deskundige gids

Heel bijzonder is onze wandeling over de mooie, ruim aangelegde begraafplaats, rijk voorzien van lanen, oude bomen, hagen en gazons. Vele bekende personen uit de Bossche samenleving hebben hier hun laatste rustplaats gevonden.

Orthen en de bevrijding

Tijdens de viering van 75 jaar bevrijding van ’s-Hertogenbosch staan we ook stil bij de slachtoffers die begraven liggen op begraafplaats Orthen. Nadat de stad op 27 oktober 1944 was bevrijd, vielen er tot mei 1945 nog 182 slachtoffers. Velen van hen vonden hun laatste rustplaats op Orthen.

Tijdens deze speciale rondleiding bezoekt u met onze gidsen de graven van een aantal Bosschenaren onder wie Piet Kerssens die op de Wilhelminabrug door Duitsers werd neergeschoten.

Data: zaterdag 12 en 19 oktober, 11.00 uur.

LEES MEER


Naar nieuwsoverzicht