Wandelen door de oude stad

Waar het verleden het heden ontmoet

Lees hier ons corona-protocol.

Zelf door de vele straatjes van de Bossche binnenstad dwalen? Dat kan natuurlijk ook. Maar ga je met onze gids, dan zie je opeens veel meer. De gids kent niet alleen de mooiste routes, maar óók de verhalen van vroeger en de nieuwtjes van nu. Verbaas je over de smalle steegjes, bewonder de Bossche monumenten, geniet van de weidsheid van de pleinen en ontdek alle geheimen van onze historische stad.

Wandelen met deskundige gids

De ervaren stadsgidsen van DagjeDenBosch.com nemen je mee op een wandeling vol verrassingen. Je komt langs historische panden zoals het stadhuis op de Markt, het Zwanenbroedershuis in de Hinthamerstraat en de imposante Sint-Jan. Maar naast deze beroemde highlights kennen de gidsen ook de mooiste straatjes en gezelligste pleintjes van de stad.

Zoete Lieve Gerritje

Of je Den Bosch nou goed kent of er nog nooit geweest bent: op deze wandeling ontdek je gegarandeerd heel veel nieuwe dingen. Waar komen bijvoorbeeld die gedichtjes vandaan op de trottoirtegels in de Hinthamerstraat? Wie heeft de bronzen putdeksels in de Kerkstraat gemaakt? Waar komt de naam ‘Bossche bol’ vandaan? En wie was nu eigenlijk die Zoete Lieve Gerritje die naar onze stad kwam?

Stadswandeling met je eigen groep

Op deze stadswandeling komen zowel culturele als historische hoogtepunten van ’s-Hertogenbosch voorbij. De wandeling duurt anderhalf uur en start vanaf de Parade of het Bolwerk. Ben je met een groep? Dan kun je samen met de gids zelf een route door de stad bepalen. Laat maar weten wat je graag wilt zien en of er speciale plekken bezocht moeten worden. Zo krijg je een unieke stadswandeling op maat.

Details

± 1½ uur.

Woensdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur.

Kringhuis, Parade 12.

Tarieven:

€ 7,50 per persoon.
€ 3,75 4 t/m 12 jaar.
kinderen t/m 3 jaar gratis.

Reserveren:

Reserveringskosten € 0,50 p.p. (max. € 10,00).
Via Internet tot 15 minuten voor aanvang.
Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit:
via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.00 uur.

Groepen

Maximum aantal bezoekers per groep: 10

± 1½ uur.

Alle dagen gedurende het gehele jaar.

In overleg.

Tarieven:

€ 75,00 - reserveringskosten € 5,00.

Reserveren:

Tot 1 week vooraf telefonisch 073 - 613 50 98 of via Balie Parade 12.

Bijzonderheden:

Op verzoek ook Engels- Frans- of Duitstalige rondleidingen mogelijk.

Bestel tickets