Film Zwanenbroeders: Luiken open.

Terug

De film Luiken Open waarin een exclusief inkijkje wordt gegeven in de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap is voor iedereen te zien. Via de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch kunt u dit boeken. 

T/m 28 december: Elke zaterdagochtend om 11.00 uur wordt de film vertoond in het Het Zwanenbroedershuis. Groepsreserveringen op aanvraag.

De Illustre Lieve Vrouwe Broederschap staat vooral bekend als De Zwanenbroeders. Zij vierden vorig jaar hun 700-jarig bestaan. Onder meer met een expositie in Het Noordbrabants Museum en het laten vervaardigen van de documentaire Luiken Open. Deze titel verwijst naar het beleid dat in gang is gezet om meer transparantie te bieden. In de film worden de tradities van de broederschap uitgelegd en zo bewaard voor toekomstige generaties.

Het is bijzonder dat de Zwanenbroeders zich in het jubileumjaar zo van nabij lieten filmen. De filmmakers waren aanwezig bij vergaderingen en bij de broederlijke maaltijd die jaarlijks in oktober wordt gehouden. Deze bijeenkomsten die altijd plaatsvinden in het Zwanenbroedershuis aan de Hinthamerstraat, gaan gepaard met groot ceremonieel vertoon.

Een van de doelstellingen van de leden van de broederschap is het bevorderen van de onderlinge christelijke saamhorigheid. Daarvoor zonderen de leden zich regelmatig af voor bezinningsbijeenkomsten waar diepgravend over het geloof wordt gesproken. In Luiken Open schuif je als kijker aan bij een van deze sessies, een intiem maar erg uitgebreid fragment.

Duur ± 75 minuten
Tarief € 3,00 per persoon.
Datum / tijden Tot en met 28 december elke zaterdag om 11.00 uur.
Kaartverkoop Balie Parade 12 en ingang Zwanenbroedershuis, Hinthamerstraat 94
Reserveren Reserveringskosten € 0,50 p.p (max. € 10,00).
Via internet tot 3 uur voor aanvang.
Telefonisch tot 1 dag voor de activiteit:
via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.00 uur.
Vertrekpunt Hinthamerstraat 94
Maximaal aantal deelnemers 30
Duur ± 75 minuten
Tarief € 3,00 per persoon + - reserveringskosten € 5,00 per groep.
Minimaal 10 personen per groep.
Datum/tijden Alle dagen gedurende het gehele jaar.
Reserveren Tot 1 week vooraf telefonisch 073 - 613 50 98 of via Balie Parade 12.
Vertrekpunt Hinthamerstraat 94

Plan route

Download plattegrond

Tickets